BASUR

Tags

BASURBasur başlangıcı, Basur anüs ve rektumda ki şişen damarların iltihaplanması sonucu meydana gelir.Damarlar ve bağırsakların işlevi sonrasında kabız olan kişilerin ıkınma yada doğum yapan bayanların doğum sırasında ıkınması sonucundaki damarların baskıya dayanamayarak iltihaplanması ve şişme durumudur.İltihap bağlayan ve şişen damarlar rektum içindeyse buna iç basur anüs dışında yer alıyorsa dış basur adı verilir. Basur insanlarda oldukça görülen bir rahatsızlık haline gelmiştir.İnsanların 50 yaş ve üzeri kişilerde bu hastalığa rastlanmaktadır.


BELİRTİLERİ
 
-Anüs kenarında hissedilen şişlik, hassasiyet ve bazen ağrı -Anal bölgede rahatsızlık hissi (irritasyon) ve kaşıntı -Dışkılama sırasında veya sonrasında farkedilen ağrısız kanama İç hemoroidler aslında fazla bir rahatsızlığa yol açmazlar. Fakat ıkınma sırasında hemoroidlerin hassas yüzey tabakası kanayabilir. Bazen aşırı ıkınmayla iç hemoroidler de anal girimden dışarı sarkarak makatta kaşıntı ve irritasyona sebep olabilirler. Dış hemoroidler anüs çevresindeki derinin altında yer alan şişliklerdir. En çok kaşıntı ve kanamaya sebep olabilir.


Toplumumuz tarafından sıklıkla karşılaşılan bu hastalığın tedavi yöntemleri oldukça fazladır. Cerrahi operasyonla basura son verilebileceği gibi bitkisel tedavi yöntemleri de sıklıkla kullanılmaktadır.


EmoticonEmoticon