CİNSEL SADİZM & MAZOŞİZM

MazoşizmCinsel sadizm, bir kişinin başka bir kişiye fiziksel ya da psikolojik acı yaşatmaktan cinsel zevk aldığı davranışlar içerir.
Sadizm, başka bir kişiye acı ve eziyet yaşatmanın verdiği cinsel zevk veya doyumdur. Tıbben bir parafili olarak kabul edilir. Sözcük, sadist romanlar yazan bir Fransız yazar olan Marquis de Sade'nin adından türetilmiştir.
Sadizm başkalarına hor davranmaktan zevk almaktır, bu genellikle cinsel zevktir. Diğer parafililerde olduğu gibi, bazı insanların sadist fantezileri olur ama bunu asla gerçekleştirmezler. Aynı zamanda, bazı insanların sadist doğası olan cinsel dürtüleri vardır ve bu sadist aktiviteye eşlik etmeyi kabul edecek istekli bir partner bulurlar. Ancak, kendi davranışlarına kurbanlık edecek kişiler arayan sadist cinsel dürtüleri olan insanlar vardır. Cinsel sadizme dahil olan ciddi aktivitelerden bazıları: yakma, dövme, bıçaklama, tecavüz etme ve öldürmedir. Cinsel sadizm düşünce ve/veya düşünceleri genellikle ergenlik ya da erken yetişkinlik döneminde başlar. Bu davranışlar sadece kronik olmakla kalmaz, aynı zamanda şiddeti genellikle zamanla artar.
TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Cinsel sadizm ve mazoşizm hastalığının tedavisi için öncelikle bu hastalığın altında yatan nedeni bulmak için psikoterapi yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntemle hastalığın ortaya çıkmasına sebep olan olay bulunur ve çözümlenmeye çalışılır. İlaç tedavisiyle de destek alınarak, hastalıktan tamamen kurtulmak mümkündür. Tedavi edilmediği takdirde suç işlemeye kadar ilerleyebilen, sıkıntılı durumları beraberinde getirebilecek bu hastalıklar, tedavi edildikleri takdirde bir daha tekrarlanmamak üzere iyileşilebilmektedir.


EmoticonEmoticon