GEBELİK REFLÜSÜ

Gebelik ReflüsüBELİRTİLERİ
Hamilelikte anne adaylarının en fazla yakındığı mide sorunlarıdır. Reflü bunların  arasında ilk sıralarda yer alır. Bu rahatsızlık midede olan asidin yemek borusuna kaçmasıyla ortaya çıkan yanma hissidir. Özellikle hamilelikte rahmin iyice büyüdüğü ileri aylarda reflü yakınmaları daha fazla olur. Bunun nedeni hamilelikte artan progesteron hormonunun mide ve yemek borusu arasındaki kasları zayıflatmasıdır. Bu nedenle besinler ve mide asidi yemek borusuna ve boğaza doğru gelmeye başlar. Bebeğin anne karnında büyümeye başlaması da, mideye yaptığı baskıyı artırır.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Hamilelikte reflünün cerrahi olarak tedavi edilmesi söz konusu olamaz. Eğer kadında hamilelik öncesinde reflü rahatsızlığı varsa, hamilelikten önce reflü tedavisinin yapılması önerilir. Reflü teşhisi hastanın yakınmaları sonucunda konur. Bazı durumlarda endoskopi önerilebilir. Bunun bebek için bir zararı olmaz. Gece etkili olan reflü yakınmalarında anne adayının başını yüksekte tutacak şekilde yatması tavsiye edilir. Doktorun tavsiye edebileceği ilaçların kullanılması da mümkün olabilir. Hamilelik döneminde olan reflü katlanılması gereken bir rahatsızlık değildir. Özellikle 3 aylık dönemin sonunda, bebeğe zarar vermeden uygulanan etkili reflü tedavileri bulunmaktadır. Bu şekilde anne adaylarının yaşam kaliteleri arttırılabilir.

4 yorum

Normal reflü yazınız var mı acaba ???

Baktım baktım göremedim ama çok sevinirim eğer varsa okumak isterim :) Mümkünse tabi bende var sanırım reflü ama bilemiyorum..

Artık Reflü Yazımızda Mevcut :)

Çok teşekkür ederim :) paylaşımınız için çok iyi oldu okuyım


EmoticonEmoticon