ALKALİ DİYET

ALKALİ DİYETİSon dönemde oldukça popüler olan alkali su diyeti ve alkali su ile zayıflama yöntemleri oldukça dikkat çekiyor. Alkali suyun insan vücuduna ne gibi faydaları olduğu ve alkali su ile ilgili zayıflama yöntemleri ile ilgili herkesin kafasında soru işaretleri bulunuyor.

Alkali diyet’te sabah kahvaltısı mönüsünde lor ve yeşillikler öne çıkarken öğle yemeğinde tüm çorbalar ve baklagillerin hepsi, diyeti uygulayan kişiye öneriliyor. Akşam yemeğindeyse sınır saat 20.00’yi geçmemek.

Yiyeceklerin asiditesine göre, bir başka ifadeyle ne kadar asitli olduklarına yani pH değerlerine göre seçim yapmayı esas alan alkali diyet’te, taze meyve, sebze ve yumru kökleriyle beslenmeye önem vermek gerekiyor. Alkali asit diyetinde sunulan besin ve gıdalar, bilinenin aksine diyeti uygulayanı, beslenme alışkanlıklarının dışına da çıkarıyor. Şimdide bu diyeti yakından tanıyalım ;

Alkali Gıdalar Hangileridir-Ispanak-Brokoli-Kırmızı ve kara turp-Nane-Isırgan otu,-Çörek otu-Hurma-Hindibağ-Kuşkonmaz-Salatalık-Zeytinyağı-Karbonat-Pazı-Buğday çimi-İşlenmiş doğal tuz

Alkali Diyeti Nasıl Yapılır
Kahvaltı: Günün ilk öğününde tüketebileceğiniz besinler tuzsuz siyah zeytin, tereyağı, üzüm pekmezi ile tahin, sarı ve kırmızı meyveler, 4 yumurtanın beyazı, 2 dilim glütensiz karabuğday ekmeği, salatalık, bitki çaylarıdır. Bu gıdalar kahvaltıda tüketilebilecek alkali türünden besinlerdir.

Öğle: Buhar ya da haşlama yöntemi kullanarak pişirilen sebzeler, ızgara tavuk ve hindi eti, glütensiz makarna, kabuklarıyla haşlanmış patates, baklagiller, çiğ sebze, mevsim salataları, balık çeşitleri öğle yemeğinde tüketilebilir.

Ara Öğün: Yeşil çay ve alkali su ara öğün için tercih edilmelidir.

Akşam: Zeytinyağıyla hazırlanan yemekler, haşlanmış sebzeler, hindi eti, haşlanmış somon balığı tüketilebilecek yiyeceklerdir.

Akşam yemeğinizi 8’i geçmeyecek şekilde tüketme özen göstermelisiniz. Hızlı kilo verdiren diyetalkali diyetini spor ile desteklemeye özen göstermelisiniz. Akşam yemeklerindeyse protein içeren besinler tercih edilmemeye özen gösterilmelidir.

Alkali Su TarifiAlkali su hazırlanırken 2 litre su hazırlanmalıdır. Suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar İngiliz karbonatı eklenmelidir. İngiliz karbonatı bulamadığınızda normal karbonat da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız alkali suyun içerisine bal ya da limon ekleyerek tatlanmasını sağlayabilirsiniz. Şok diyet programıiçerisinde bulunan alkali su, kilo vermenizde en önemli yardımcınız olacaktır. Karbonat alkali gıdalar arasında bulunur ve vücudun normal pH değerini korumaya yardımcı olur. 

5 yorum

PAYLAŞIMA TEŞEKKÜRLER...

ben de beklerim..

bebegimincicileri.blogspot.com

Yorumunuz icin tesekkur ederim iadeyi ziyareti kesinlikle yaparım.

http://www.mavimorfikirler.com/

Bu yorum yazar tarafından silindi.


EmoticonEmoticon