TERATOM

Tags

TERATOM
Teratom bir tümör türüdür. Terimin etimolojik kökeni eski Yunanca’da “canavar tümör” anlamına gelen bir terimdir. Teratom her üç gelişme hücresi katmanını (ektoderm, mezoderm ve endoderm) da içeren, cenine özgü dokulardan oluşmuş bir tümördür. Teratomlar genellikle erkeklerin testislerinde, kadınlarınyumurtalıklarında ve çocukların kuyruksokumunda ortaya çıkarlar. Teratomlar üç kategoriye ayrılır:

  • Doygun (iyi huyludur) teratomlar.
  • Doygun olmayan (kötü huyludur) teratomlar.
  • Monodermik ya da özel teratomlar.

İçi dolu, katı bir teratomda, sinir, kemik, bağırsak parçaları bulunabilir, bunlar genellikle kötü huyludur (habis). "Kistik teratom"da ise körelmiş çeşitli dokular (deri, diş, saç vs.) bulunabilir bunlar genellikle iyi huyludur. Teratom kistleri, sıklıkla ektodermden yapılmış olduklarından, bunlara "dermoid kist" denir. Bu dermoid kist ya da "doygun (matür) teratom"a daha ziyade kuyruksokumu bölgesinde rastlanır.

BELİRTİLERİ
Bir kural olarak, kötü huylu tabii bir teratom belirgin belirtileri görünür ya da önemli bir tümör büyümesi.Diğer durumlarda, çok fazla olan hastaların durumu, teratom uzun bir süre "aptal" dir.Tümör oluşumu büyük olduğunda, yer değiştirme veya organların sıkıştırma tipik belirtileri vardır.Örneğin, ne zaman orada mediastinal göğüs rahatsızlığı teratomu ve akciğerlerde şişme nefes darlığı sağlar.
zaman yumurtalık teratom alt karın ßikayetleri periyodik ağırlık hissi ortaya çıkabilir.Bir kist torsiyon bacaklar varsa, semptomlar klinik "akut karın" benzer.tümör oluşturduğu artış skrotum şeklinde gözle görülebilir testiküler teratom.ağrı Birleştirme işlemi habis hale belirtir.
Çocuk tümör genellikle sakrum, koksiks ve perine lokalize.Yağ teratom farklı boyut ve şekillerde olabilir.o zor idrara çıkma ve arınmak için bulmak gibi büyük Eğitimi, hayatın normal çocuğu engel.Konjenital teratom nadir değildir.Çocuğun Doğum öncesi gelişim sekme coccygeal teratom vardı önce daha güçlü ihlal etti.Doğumdan sonra bir yumuşak doku defektleri ve iskelet hasar olur
TEDAVİ YÖNTEMLERİ
tedavisi - yumurtalık cerrahisi kistik teratom acil olarak yapılmaktadır torsiyon bacaklar sadece ameliyat.cerrahi hacmi teratom ve komorbiditelerin tümör, hastanın yaşı, yerelleşme boyutuna göre belirlenir.kızlar ve genç kadınlar pelvik organların lezyonları olan hastalarda teratom kaldırılmasını içinde yumurtalıkların kısmi rezeksiyon arka plan üzerinde gerçekleştirilir.Menopoz kadınların iki uzantıları ile rahim tümüyle kaldırılmasını gösterirken.Çünkü bir malign bir geçiş oluşturmak ve lenf metastaz eğilimi testis teratom tedavi tümörün çıkarılması, aynı zamanda antineoplastik ilaçlar amaç ile birlikte radyasyon tedavisinin kullanımı için değil sadece düğümleri.diğer tümörler ile birlikte veya malign transformasyon eğilimli ise aynı kapsamlı yaklaşım, diğer lokalizasyonu teratom uygulanmaktadır.
Çoğu durumda olumlu prognoz, ama büyük ölçüde, bu tümörün o zamanında ve uygun tedavi nasıl kuruldu yere bağlıdır.Bazı kanserler için karmaşık teratom, daha az sorunsuz çalışır.Bu gibi durumlarda, teratom ve diğer işletmelerin bile çıkarılması tam iyileşme garanti etmez.

3 yorum

:( ALLAH korusun, çok kötü şey şu tümörler.. Kardeşimi beyin tümöründen kaybettim rabbim hepimize sağlık versin.

:( Başınız sağolsun çok üzüldüm, Allah korusun hepimizin başına gelebilir belirli aralıklarla tedavi olmak kontrole gitmek gerekiyor.

Lipomlar hakkında bilgi verir misiniz?


EmoticonEmoticon